7 motive pentru care oamenii muncii nu sunt socialiști?

Posted by

Socialismul a mai fost și va mai fi, încă o generație de tineri se pregătește să propovăduiască egalitatea cu forța, fobia față de cei bogați și promovarea implicării statului în toate treburile cetățenilor. Socialismul nu a funcționat nicăieri, însă în multe țări nu a avut nici măcar succes electoral. Ca să înțelegem de ce, trebuie să știm de ce oamenii muncii, probabil cei mai numeroși votanți, nu sunt socialiști.

Iată câteva idei:

Oamenii muncii sunt credincioși, ortodocși, catolici, evangheliști sau anglicani, majoritatea cred în Dumnezeu.

Ei știu că fără loc de muncă nu își pot ajuta familia și copiii, așa că nu vor să încurajeze plecarea sau dispariția angajatorilor.

Ei nu cred în lideri fără experiență în muncă și care discută despre drepturile muncitorilor în cafenele scumpe sau în fața sticlelor de șampanie.

Ei știu că se poate mai mult și că prin muncă și efort ai mai multe. Așa își educă copiii.

Oamenii muncii au o moralitate puternică, venită din credință sau din simple valori tradiționale, asta îi face să distingă între impostori și cei care încearcă să le facă un bine. Știu care sunt cei care vor să le controleze viața și care sunt cei care luptă pentru libertatea lor.

Ei știu că patriotismul e o calitate, și că nu e o rușine să-ți dorești ca țara ta să fie mai bună decât altele.

Ei știu că oamenii nu sunt în totalitate egali și că nu vor fi niciodată, iar lucrurile cu adevărat importante, care diferențiază, sunt competențele și moralitatea, nu banii sau poziția socială.

8 Februarie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.