Mircea Diaconu în rolul candidatului de mucava

Posted by

Este cel puțin ciudat să abandonezi o carieră frumoasă în teatru și film, unde ai făcut o serie lungă de apariții alături de nume mari ale cinematografiei ca Toma Caragiu, Ilarion Ciobanu sau Gheorghe Dinică, pentru un rol slab de politician de mâna a doua.

Probabil a doua meserie este mai profitabilă, viața e mai ușoară și ești mereu în lentila publicului mare. Nu era la fel ca actor sau director de teatru. Ca politician nu trebuie să muncești mult, nici nu trebuie să fii sincer, dar tot trebuie să joci un rol.

Programul politic al candidatului de pe treptele Ateneului este slab, subțire, jalnic. La un moment dat spune într-o înșiruire de fraze fără sens că vrea să se facă auzit:

„Aș vrea ca acum, din postura de candidat, să vorbesc din nou despre ceea ce mă frământă, în speranța că voi fi, în sfârșit, auzit. Îmi doresc să pot spune cum văd eu lucrurile și să aflu dacă oamenii au nevoie de ceea ce gândesc, de cum înțeleg eu că trebuie citită Constituția, în litera, dar mai ales în spiritul său.”

Nimic din ce e în programul său nu arată a ceva pragmatic, nu există nicio măsură concretă, nicio idee politică valoroasă.

O ieșire frumoasă de pe scenă ar fi la finalul turului 1 de scrutin tot de pe treptele Ateneului să se autodenunțe în fața televiziunilor. Ar spune că a fost un impostor și a fost sprijinit de alți impostori, cei din Alianța Un Om, și că toți cei care au crezut în el au fost păcăliți. Atunci ar trebui să-și anunțe și ieșirea din politică și să numească clar și cu voce tare pe toți cei care l-au susținut în ultimii 6–7 ani, de la Dan Voiculescu și Crin Antonescu la Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, totul fiind doar o farsă.

Pentru că asta nu se va întâmpla rămâne să ne întrebăm în continuare de ce la vârsta de pensionare unul din actorii buni ai țării a ales să joace la final de carieră rolul politicianului demagog, de mucava, care acoperă interesele unor corupți.

22 Octombrie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.