Mihai Neamțu și Jordan Peterson

Posted by

Jordan Peterson și Mihai Neamțu sunt figuri reprezentative pentru oamenii de dreapta, păstrând proporțiile, amândoi sunt anti-comuniști și au criticat marxismul de atâtea ori.

Jordan Peterson un intelectual de renume internațional, profesor universitar canadian cu o carte foarte bună care a ajuns best-seller.

Mihai Neamțu intelectual local cu studii în teologie și filosofie, cu mai multe cărți publicate, aspirații mari în politică și momentele sale bune sau mai nostime.

Amândoi sunt tradiționaliști și au abilități reale de oratorie, sunt foarte activi și împărtășesc multe din valorile în care cred mulți oameni de dreapta și în care cred și eu. Nu-i urmăresc însă zilnic, nu știu fiecare poză pe care o postează pe social media și nici nu le urmăresc canalele de youtube regulat.

Ei au publicul lor care îi ascultă des nu numai din motivele descrise mai sus ci și din motive estetice și de stil. Pe lângă aceștia, socialiștii publici care se află într-o luptă continuă cu patriarhatul, habotnicii și creștinii cultural îi urmăresc consecvent pe cei doi și probabil și pe alții. Fiecare poză colorată și fiecare zicală motivațional-superficială a lui Mihai Neamțu sunt urmărite și analizate atent și spumos de aceștia. Tinerii socialiști plini de umor nu ezită să-l categorisească pe Jordan Peterson ca un pseudo intelectual urmărit de masculi fragili cărora le spune într-o carte să-și facă curat în cameră și să mângâie pisici. Ce amuzant!

Problema nu este ca stângiștii urmăresc mai atent și mai aproape orice mișcare a figurilor reprezentative de dreapta, ci ca urmăresc doar pentru a găsi vulnerabilitățile și lucrurile ușor de exploatat pentru umor și propagandă. De la ei afli de costumele corai ale lui Neamțu și de dependența de midazolam a lui Peterson și unde și-a tratat-o. Nu de la ei afli despre eseuri și despre cursuri video despre marile cărți sau despre legătura dintre textele biblice și evoluția psihologia din ultimele două secole.

Teodor Dumitrescu 23 octombrie 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.