Wilfried Zaha – îngenunchierea împotriva rasismului e degradantă

Posted by

Taking a knee (îngenunchierea, a sta într-un genunchi) = poziție de protest care a început în 2016 atunci când Colin Kaepernick, sportiv american, a refuzat să stea în picioare în timpul intonării imnului Statelor Unite la începutul meciurilor de fotbal american, ideea poziției într-un genunchi a venit de la veteranul Nate Boyer (și el fost practicant de fotbal american).

După ce echipele de rugby din Irlanda și Scoția au refuzat poziția de protest în meciurile din liga celor Șase Națiuni, un fotbalistul Wilfried Zaha se declară și el împotriva recomandărilor Ligii Engleze. Zaha este mijlocaș ofensiv al echipei Crystal Palace și unul dintre cei mai buni jucători din campionatul englez în acest moment, fost jucător al lui Manchester United, este în prezent vedeta echipei din Croydon. Zaha spune că toate inițiativele începute de anumite platforme, mai ales din lumea business-ului și a big tech sunt doar de suprafață, iar purtarea unui tricou cu Black Lives Matter pe spate sau îngenuncherea ca gest de protest devin degradante, atât timp cât nu se schimbă nimic.

Zaha s-a născut în Abijdan, în Coasta de Fildeș, familia sa s-a mutat în Croydon, în sudul Londrei pe când el avea patru ani. A jucat la toate naționalele de juniori și tineret pentru Anglia, dar a ales să reprezinte Coasta de Fildeș la seniori, are 18 meciuri și 5 goluri pentru naționala din vestul Africii, iar în acest sezon la Crystal Palace are 9 goluri și 3 pase de gol în 19 meciuri.

 

imagine – https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-9256639/Crystal-Palace-star-Wilfried-Zaha-says-degrading-knee-kick-off.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.